Asociación Protectora Argos

Argos is een organisatie, opgezet door Beatriz Sanchez – Elvira Ribas, die werkt met een paar zeer toegewijde vrijwilligers in Sevilla. Beatriz is de drijvende kracht achter Argos en werkt dag en nacht voor de honden.

 

Argos vangt galgo’s op maar ook andere honden die een plaatsje nodig hebben.


Een eigen shelter hebben ze niet maar brengen de volwassen en gezonde honden onder in een doghotel en de pups en honden die extra aandacht nodig hebben in het puppy house, een klein huis met buitenplaats waar Carmen naast woont die de dieren dag en nacht verzorgt. Er is een quarantaine ruimte. Ook wordt daar een klein aantal katten opgevangen. Een paar honden worden opgevangen in een pleeggezin.


Het doghotel, in Dos Hermanas, is zeer ruim opgezet en keurig verzorgd. De medewerkers gaan heel goed met de honden om. Er zijn binnenkennels met uitloop naar buiten en ruime velden om te rennen, spelen en socialiseren.


De vrijwilligers van Argos zijn er elke dag om de honden naar buiten te laten brengen, medicijnen te geven, indien nodig naar de dierenarts te brengen, te socialiseren en lekker met ze te spelen. Vaak verblijven er meer dan 20 honden van Argos in het doghotel.

Een doghotel kost natuurlijk geld. Per hond wordt een bedrag van 4 euro per dag betaald voor schone verblijven, voer en verzorging. Asociación Protectora Argos is een kleine organisatie van donateurs die kleine vaste bedragen doneren en proberen de de honden zo te helpen maar door een groei van het aantal honden is daar extra geld van buiten bij nodig. Sponsoring is dan ook heel belangrijk om niet te beginnen over alle heftige medische kosten.


Beatriz heeft, naast de mantelzorg voor haar moeder, een enorme klus aan de verantwoordelijkheid en zorg voor de honden, samen met haar vrijwilligers. Puur door de passie die zij voor de dieren heeft en de feedback die ze krijgen van de adoptiefamilies kunnen ze dit volhouden.

De samenwerking van Argos met organisaties in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, België en andere landen werpt zijn vruchten af want de meeste honden verhuizen na niet al te lange tijd naar hun forever home. Het afgelopen jaar zijn een aantal mix honden geplaatst die al jaren bij Argos woonden.


Honden laten vliegen naar het buitenland betekent regelmatig lange ritten naar Madrid en Málaga, wat veel tijd en geld kost. Desalniettemin zijn de teamleden blij om de geadopteerde honden te begeleiden aan het begin van hun reis naar hun nieuwe leven.