Even voorstellen!


Mijn naam Is Atty Jager-van der Werff en ben bijna geboren tussen de honden. Mijn vader was hondengeleider dus mijn liefde voor dieren in het algemeen is mij met de paplepel ingegoten.
Van huis uit heb ik altijd Duitse Herders gehad maar toen ik mijn eigen stekje met mijn man kreeg hebben we ons 1e eigen hondje uit het asiel gehaald. Een mix waarvan ik niet kan zeggen waar het op leek….

In 1990 kreeg in mijn eerste hazewindje, een whippet kruising genaamd Boy. Hier is de liefde voor dit ras ontstaan. Ondanks dat we ook altijd een Duitse Herder hebben gehad, was er altijd plaats voor een hazewindje in ons groeiende jonge gezin. En met kinderen kwamen ook de “andere” dieren: konijnen, katten, gekko’s, baardagamen, vogels, kippen enz enz…..


Maar voor iedereen met huisdieren komt ook het onvermijdelijke afscheid ….
Boy overleed en ook de Duitse Herder (toen al redelijk op leeftijd) overleed ook. Dan ontstaat er een enorm gat.
Dit werd uiteindelijk opgevuld door mijn Galga Mulan. Echter kwam zij niet alleen, maar met reisgenoot Roso. Die hadden wij echter niet op ons verlanglijstje staan, maar is er 11 jaar later nog steeds….
Mulan heeft mij intens geraakt. Midden in mijn hart en toen zij overleed nadat ze heel snel,  heel erg ziek werd heeft het heel lang geduurd voordat er überhaupt weer plaats was voor een “ander”…  

Toch kwam na 2 jaar Floortje, een Podenco-mix.  En nog een jaar later kwam Gibbs. Een Mastin Espagnol. Vanaf het moment dat ik Gibbs in Spanje had ontmoet en mee naar huis heb genomen was ik compleet  verslaafd en tot over mijn oren verliefd op dit ras!!

Svintha had Floortje samen met haar broertje Bruno opgehaald uit Spanje en ik heb Floortje in Nieuwkoop opgehaald. Zo hebben Svintha en ik elkaar leren kennen en in de loop van de jaren kwam de behoefte om samen iets te gaan ondernemen.
Dat is onze nieuwe Stichting Galgos & Amigos geworden.
En ik ben er super trots op dat we dit nu met ons 4-en kunnen doen:
Svintha, Barbara, Jeanny en ikzelf.

 

© 2018 by Galgos & Amigos

  • email
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • mail
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon