Ik ben Nicky, dochter van Jeanny (penningmeester) en een grote dierenliefhebber.

 

Een groot deel van mijn leven speelt de “Galgo” al een grote rol. Van kinds af aan is er een windhond bij ons in huis geweest. Het was meteen duidelijk dat een geadopteerde “Galgo” heel anders was dan bijvoorbeeld onze Jack Russell. Ze zijn veel dankbaarder en brengen rust in je leven. Naarmate ik ouder werd leerde ik steeds meer over de Spaanse windhonden. Je neemt niet alleen een hond in huis, maar je redt ook een leven, dat vind ik heel belangrijk.

Om een voorbeeld te noemen: 6 jaar geleden kreeg mijn moeder een bericht van een vriendin dat er een galgo-pup was binnengebracht bij de shelter van Galgos en Familia. De pup (Duna) nu Zita moest dringend een huis krijgen. Wij aarzelden niet en wilden haar meteen adopteren. Omdat het nog zeker 2 maanden zou duren eer ze me naar Nederland kon komen ben ik haar met mijn moeder gaan halen bij Vera van Galgos en Familia. Eenmaal thuis ging het meteen goed met onze andere galgo. We merkten wel al snel, dat er veel angst in haar zat. Dit uitte zich in agressie naar andere honden op straat. Ik heb met haar getraind om haar dit af te leren, hierdoor is een sterke band tussen haar en mij ontstaan.

Nu ik samenwoon met mijn vriend, zie ik maar al te goed wat een hond kan betekenen voor de mens. Mijn vriend had helemaal niets met honden, maar is ondertussen ook helemaal verliefd op Zita en zou niet meer zonder haar kunnen.

 

Toen we in de shelter zijn geweest heb ik ook een dag kunnen meekijken hoe het er aan toe gaat in zo’n shelter. Vele vrijwilligers werken hard om de verblijven van de honden goed schoon te houden en de honden te socialiseren. Ik vind het super hoe de de vrijwilligers dit doen en daarom vind ik het belangrijk om ook mijn steentje te kunnen bijdragen. Daarom maak ik graag deel uit van Galgos & Amigos.

 

Ik hoop dat we met de Stichting het dierenleed onder de windhonden meer en beter onder de aandacht kunnen brengen en meer donateurs kunnen werven, zodat we de shelters in Spanje steeds meer kunnen ondersteunen. Het is een ernstige zaak dat dit nodig is, maar het dierenleed in Spanje is nog altijd heel groot. Daarom is iedere donatie van harte welkom!