Reisverslag December 2018

Op 5 december , terwijl de Sint nog over de daken reed in Nederland, vloog ik naar Spanje. ’s Middags gelijk even naar de shelter van Galgos en familia, waar ik sommige bekende en veel nieuwe honden kon begroeten en uiteraard de vrijwilligers die hard aan het werk waren.


Geweldig om te zien hoe goed het gaat met Hector en Boris, die we in augustus samen met Vera Thorenaar naar de shelter hebben gebracht. Boris is van een mager en snotterig podencopupje veranderd in een ondeugende doerak die binnenkort naar zijn familie verhuist.Ook Brooklyn, de kleine galgoreu die 2 weken voor mijn komst ernstig vermagerd binnen gebracht was, zag er al heel goed uit, was lekker actief en genoot van alle aandacht.
 

Voor donderdag stond la Guarida op het programma samen met Vera en Jacqueline , een volle arme shelter waar vrijwilligers van Galgos en familia regelmatig galgo’s ophalen. Dat was vandaag ook de bedoeling en dat betekende een keuze maken uit ongeveer 40 galgo’s. Maar hoe?  Van de galgo’s die mee gaan weet je dat die snel in aanmerking komen voor adoptie, dus de galgo’s die je achterlaat niet. En je weet dat die in je hoofd blijven zitten.De bedoeling was om deze keer 5 galgo’s mee te nemen. Eén in slechte conditie als pleeghond voor Jacqueline en vier voor het Galgo male project, dat is opgezet door de Amerikaanse organisaties Grateful Greyhounds en Galgo Podenco Support. Zij financieren de kosten van het doghotel en medische zorg van deze galgo’s en dit wordt gecoördineerd door Galgos en familia.Uiteindelijk bleek de keuze voor de honden gemakkelijk en gingen er twee extra mee terug.Galgo Verdi, broodmager en positief voor Leishmania, ging met Jacqueline mee naar huis. Goya ging ook om medische redenen mee en mocht zijn wat angstige vaste vriendinnetje Atty (hé bekende naam) meenemen. Cristiano was al besproken voor de Canadese organisatie Extraordinary Galgos en Bonbon was ernstig vermagerd. Om die reden gingen ook het kleine teefje Nena mee en de podencamix Lana. Zij mochten naar Galgos en familia om aan te sterken. Lana wordt gesponsord door een vriendin van Vera, waardoor het gemakkelijker is af en toe een podenco op te nemen.


Vrijdag een ander bezoek dan gebruikelijk. Een rondleiding bij Fundácion Benjamín Mehnert in de buurt van Sevilla stond op het programma. Rondgeleid door Corné en Natasja, die ik in Nederland  leerde kennen bij de adoptie van hun eerste galgo. Inmiddels volledig gegrepen door het galgo virus wonen en werken ze bij FBM. Petje af voor hun toewijding! Wat een grote shelter maar alles zag er tiptop uit en wordt professioneel gerund met een eigen kliniek. Meer dan 800 galgo’s en een klein aantal andere honden. Wow, al die prachtige galgo smoeltjes…. Je zou ze toch allemaal mee willen nemen.
 

Zaterdag werd ik al snel aan het werk gezet bij Galgos en familia. Poep scheppen, vegen, water verversen, jasjes uitdoen, dweilen, quarantaine honden uitlaten en natuurlijk aandacht geven. Altijd fijn om een handje mee te kunnen helpen. Pup Jorge hielp mij van de wal in de sloot door de jasjes te willen ontvoeren. Super om te zien dat Nena en Lana al wat meer energie hadden en lekker hun bakjes leeg aten.


Op zondag even bij Jacqueline langs, alle hondjes weer begroet en geknuffeld en in de middag de honden van het galgo male project weer gezien. Ook hier zag je al een flinke verandering nu ze in een kleinere roedel zijn en de buikjes goed gevuld. Minder spanning en oh wat hadden ze een behoefte aan knuffelen.
Maandagochtend weer terug naar huis met twee honden van Galgos del Sur, die in Nederland geadopteerd zijn via Greyhounds Rescue Holland.

© 2018 by Galgos & Amigos

  • email
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • mail
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon