Waarom deze Shelters ?

Asociación Protectora Argos
Galgos en familia
La Huella Verde Olvera


Een lastige vraag want er zijn zoveel goede en minder goede opvangcentra voor galgo’s en andere honden in Spanje en andere landen.


Onze liefde voor galgo’s is een belangrijk punt.
Deze shelters kennen wij vanuit ons vrijwilligerswerk (o.a. adoptieteam) bij een andere stichting en we hebben veel samengewerkt met de Spaanse vrijwilligers. Ook zijn alle bestuursleden al één of meerdere keren in Spanje op bezoek geweest bij bovenstaande shelters.


In april 2018 zijn we met twee mensen bij Argos en Galgos en familia geweest en in augustus zijn we met zijn drieën naar Galgos en familia en La Huella Verde Olvera gegaan. Alle vier hebben we minimaal één adoptiehond van Galgos en familia en na het bezoek aan La Huella Verde Olvera kwam er nog een hond van hen bij één van ons team.


Deze 3 shelters zijn opgezet door vrouwen vol passie voor honden. Zij zijn behalve idealistisch ook nuchter en in staat om door samenwerking binnen en buiten hun organisatie veel voor elkaar te krijgen. Dat betekent concreet dat wij vinden dat de aanvoerders van deze shelters verstandige keuzes maken in het opvangen van honden en in het omgaan met de beschikbare financiële middelen. Daarnaast weten zij andere vrijwilligers te binden en te motiveren hen te helpen en samen een team te vormen waardoor veel honden gered kunnen worden.


Met hart en ziel werken de vrijwilligers van deze shelters voor de honden. Zonder enige financiële beloning, alleen de voldoening wanneer een hond gezond naar zijn nieuwe familie vertrekt. En dan hopen dat de adoptant nog wat van zich laat horen, direct of via de organisatie waar de hond geadopteerd is.


En het werk houdt nooit, maar dan ook nooit op. Amper een dagje vrij, altijd weer een hond te redden, honden verzorgen, naar de dierenarts te brengen, socialiseren, overleg met andere vrijwilligers, overleg met helpende organisaties, geld inzamelen, honden transport-klaar maken en naar het vliegveld brengen en de passagier helpen met inchecken…..


Echter, voor de opvang van zoveel honden is heel veel geld nodig. Niet alleen vandaag of morgen, maar altijd. Als je een shelter beheert betekent dat ook dat je om geld moet vragen. Dat is niet gemakkelijk als je dat al zo vaak gedaan hebt maar het is noodzaak om die net binnengekomen hond die zo mager is dat hij amper meer spieren heeft of zo ernstig gewond is dat hij gelijk geopereerd moet worden ook te kunnen helpen.


En dat is waarom wij deze 3 shelters willen steunen en wij hopen met heel ons hart dat u ons helpt!